H12 GalleriverkstedetMEMORY LANE - en trioutstilling med IngeMi Juel - Mona Nygaard - Bente Tømmerås
24/11-19/12
Vernissage: 24.nov, kl. 17-19.

En utstilling med fokus på minner, erindringer og barndoms-fantasier.

Tre kunstnere, fra Oslo og Viken, som alle har utdanning fra Christiania Kunstakademi. Felles er at de er opptatt av maleriet og klassiske abstrakte prinsipper i malerkunsten.
Med hvert sitt særegne uttrykk, formidler de en felles sensitivitet for maleriets muligheter til å formidle stemninger og assosiasjoner.

IngeMi Juel arbeider med oljemaleri ut fra en klassisk abstrakt grammatikk. Hun har bakgrunn fra Christiania Kunstakademi og Kidogo Art Institute, Australia. Tre ganger har hun blitt antatt på den juryerte Romeriksutstillingen. Hun har også hatt soloutstilling i Perth, Australia og på kulturhuset i Slemmestad samt fellesutstillinger i Sandefjord, Tromsø og Oslo. Hun har atelier i Myntgata 2 og er en del av Kvadraturen atelierfellesskap.
I denne utstillingen tar IngeMi Juel’s bilder utgangspunkt i hvordan vi som mennesker ser innover i oss selv og minnes. Enkelte ganger har vi evne til selvrefleksjon, mens andre ganger lager vi oss minner og sannheter som er lettere å takle. I erindringsstunder kan vi stirre inn i et landskap eller ut av det. Betrakteren blir invitert med på en reise og får muligheten til å kjenne seg igjen i opplevelsen.
www.ingemijuel.com

Mona Nygaard jobber med oljemaleri, tegning, og digigraphie.
Hun har bakgrunn fra Christiania Kunstakademi. Studie i Klassisk tegning og maleri. Mona Nygaard er opptatt av å finne balanse i farger og rytme. Hun jobber mot et malerisk uttrykk som kan gjengi en stemning. Nærhet til naturen er en viktig inspirasjon i den kreative prosessen. Minner fra barndommens absolutte tilstedeværelse, oppdagelser av farger, blomster og vekster, ligger til grunn som inspirasjon, i arbeidet mot utstillingen Memory Lane.
Mona Nygaard er med i Kvadraturen Atelierfelleskap i Oslo. Hun har deltatt på juryert utstilling, Romeriksutstillingen, to ganger. Vært med på Fellesutstillinger hos Snorre Art i Tromsø, Sandefjord, og Rotsund. Stilt ut på Tromsø kulturnatt og i Ås kunst forening. Instagram: MonaArt

Bente Tømmerås: fra Oslo er utdannet ved DTK (Det tverrfaglige kunstinstitutt), Christiania Kunstakademi og Nydalen kunstskole.
I denne utstillingen behandler hun minner som spontant dukker opp, steder, ting eller situasjoner. Disse får fritt komme til uttrykk i billedflaten. Arbeidsmetoden er intuitiv med fokus på tilstedeværelse og variasjon i strøkene. Det er viktig at fargeflatene klinger godt sammen og at sporene etter penselføringen får stå urørt. Målet er at betrakteren kan oppleve et åpent rom for videre assosiasjon og kanskje finne sin egen historie i bildene. Bente Tømmerås har deltatt på juryerte utstillinger, separatutstillinger og utsmykkingsoppdrag.
Hjemmeside: www.bentetommeras.no

HJERTELIG VELKOMMEN


Neste utstilling

Kristin Risa
05/01-23/1-2022
Vernissage: 5.januar, kl.17-19


Adresse: Hegdehaugsveien 12, 0167 Oslo
Åpningstider:
ons-fre 16–19, lør-søn 12–16


Vi tilbyr utstillingsmuligheter for andre kunstnere
SØK OM UTSTILLINGSPLASS