H12 Galleriverkstedet


Astrid Bente Brodtkorb
«Etsninger i H12 Galleriverkstedet»
01. - 19. september

Astrid Brodtkorb er utdannet grafiker fra Aalto Universitetet i Helsingfors Finland. Hun har vært tilknyttet Atelier Nord, Atelier Aghib i Brussel og De Finske Kunstgrafikernes verksted i Helsingfors. Hun arbeider nå i Norske Grafikeres Verksted på Kalbakken.
Hun har stilt ut separat og i grupper i Helsingfors, New York, Brussel og her hjemme i Norge.
Brodtkorb har også kunsthistorie og pedagogikk fra Universitetet i Oslo og har i mange år vært tilknyttet Westerdals.
Den grafiske teknikken hun bruker er en videreutvikling av teknikken til Stanley Hayter – den britiske kunstneren som i 1926 grunnla Atelier 17 i Paris. I dette atelieret var blant andre Chagall, Picasso og Anne Breivik gjester. Anne Breivik tok med seg teknikk og inspirasjon til Norge og startet Atelier Nord
Brodtkorb jobber med motivet på sinkplater, etser platene i salpetersyre for å fremtvinge relieff i platen, legger alle fargene på platen med store gummivalser, dekker platen med fuktig klutepapir og kjører alt gjennom grafikkpressa under stort trykk.
Når trykket er ferdig og resultatet er blitt som forventet, må platen rengjøres og hele innfargingsprosessen gjøres på nytt.
Det vil si at ingen trykk blir helt like. Variasjoner vil alltid være der – og må alltid være der -fordi den tekniske prosessen som leder fram til hennes bilder ikke fungerer som en reproduksjonsmetode, men som et kunstnerisk hjelpemiddel til å få fram det bildet hun ønsker å skape.

Neste utstilling

Karen Patricia lea
13.- 31. oktober


Adresse: Hegdehaugsveien 12, 0167 Oslo
Åpningstider:
ons-fre 16–19, lør-søn 12–16


Vi tilbyr utstillingsmuligheter for andre kunstnere
SØK OM UTSTILLINGSPLASS