H12 Galleriverkstedet

Nåværende utstilling

Anne Helene Solberg og Charlotte Tjomsland: «Dissosiasjon»
18.mai - 5.juni
Vernissage: onsdag 18.mai kl. 17-19.

Om utstillingen:

«Dissosiasjon»

Charlotte Tjomsland utforsker hvordan det finnes et fravær av sammenheng mellom det andre ser, og det hun selv ser i sine barn. Uten henne, som et synlig element i deres liv, kan barna konstrueres inn i et narrativ skapt av andres assosiasjoner og fordommer. På samme måte tar Solberg fra hverandre deler av landskaper og setter dem sammen igjen i sine malerier. Hun søker illusjon av et stort billedrom ved hjelp av kontraster; nært- fjernt, levende- dødt, bevegelig- statisk. Verkene hennes illustrerer et ytre og et indre, stille rørelser og flater.Tjomsland og Solberg får på ulike måter frem flere bevissthetsnivåer, som kun kan stoppes hos den som betrakter dem.

Anne Helene Solberg (f.1955) bor i Oslo og er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og har jobbet som kunst- og håndverkslærer hele sitt yrkesaktive liv. Hun bruker sjelden skisser. Bildene oppstår underveis ofte påvirket av sykluser i naturen. I den siste tiden har hun søkt mer innover, mot uttrykk mer frigitt fra omgivelsene. Motivene er fortsatt forankret i landskap, men med elementer som bryter det organiske.

Charlotte Tjomsland (f. 1983) bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet med mastergrad fra OsloMet som kunstfaglig lektor. Antirasisme og en utvidet begrepsforståelse av hva familie kan være står sterkt hos Tjomsland. Hun har gjerne en etnografisk tilnærming i sine narrativer som preger det visuelle formspråket. Hun stilte i 2021 ut sitt fotoprosjekt «Det hvisker i gresset» på Fotografiens Hus og Preus museum.

Neste utstilling

Elisabeth Handelsby
08.- 26. juni


Adresse: Hegdehaugsveien 12, 0167 Oslo
Åpningstider:
ons-fre 16–19, lør-søn 12–16


Vi tilbyr utstillingsmuligheter for andre kunstnere
SØK OM UTSTILLINGSPLASS